info@svangrummet.se

vanja.holm@gmail.com

Lärare

Vanja Holm är grundare av och ledare för Svängrummet, utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg. Hon har varit verksam sedan 1980 och har lång erfarenhet av turnerande med olika grupper och artister, showande med bla. Kurt Olsson och Galenskaparna/ After Shave och teatermusik bla på Dramaten. Har spelat in skivor och medverkat i  radio- och tv-program.

Vanja Holm har undervisat sedan 1980, bl.a. i Borås och Partille Kulturskolor men arbetar numera i egen regi. Hon är även utbildad RGRM- terapeut vid Vårdhögskolan i Borås och ger kurser i  RGRM-träning för personer med förvärvade hjärnskador, mer info om RGRM

Vanja fick Landvetter-Rådakretsens Rotarystipendium år 2011 för sitt arbete i Svängrummet med motiveringen " med sitt engagemang får hon eleverna att uträtta storverk".

Vanja tilldelades Härryda Kommuns Kulturpris år 2019 med motiveringen "för mångsidighet och hög kvalitet i hennes musikskapande samt för hennes insatser som inspiratör och förmedlare av musikpedagogisk arbete bland såväl barn och unga som vuxna i kommunen.

 Vanja undervisar i trummor, slagverk, gitarr, bas, piano, sång och ensemble