info@svangrummet.se

vanja.holm@gmail.com

Lärare

Vanja Holm är grundare av och ledare för Svängrummet, utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg. Hon har varit verksam sedan 1980 och har lång erfarenhet av turnerande med olika grupper och artister, showande med bla. Kurt Olsson och Galenskaparna/ After Shave och teatermusik bla på Dramaten. Har spelat in skivor och medverkat i  radio- och tv-program.

Vanja Holm har undervisat sedan 1980, bl.a. i Borås och Partille Kulturskolor men arbetar numera i egen regi. Hon är även utbildad RGRM- terapeut vid Vårdhögskolan i Borås och ger kurser i  RGRM-träning för personer med förvärvade hjärnskador, mer info om RGRM

Vanja fick Landvetter-Rådakretsens Rotarystipendium år 2011 för sitt arbete i Svängrummet med motiveringen " med sitt engagemang får hon eleverna att uträtta storverk".

 Vanja undervisar i trummor, slagverk, gitarr, bas, piano och ensemble
Gustaf Blix kreativ mångsysslare med komposition som huvudämne. Har studerat vid Musikhögskolan i Piteå. Har bl.a. vunnit 3:e pris i en internationell tonsättartävling i Japan. Arrangerat signaturen för Public Service som sänds i P2 på söndagar, spelad av Radiosymfonikerna. Jobbar med världstrombonisten Christian Lindberg och filmar och redigerar hans youtubekanal. Tog hem förstapriset i RIKSSMASK 2014 (musikhögskolornas melodifestival) för bästa låt och framförande. Vann också 1:a pris i tävlingen om Piteås nya signaturlåt. Dessutom var Gustaf med och vann finalen i Företagsrocken 2017 som sångare i bandet Effektiv Rockers. Gustaf hade en av huvudrollerna i filmen Syskon som visats på Gbg:s filmfestival, och gör också egna filmer bl.a med gruppen DEGASUS.                                                

Gustaf undervisar i komposition, gitarr och ensemble i Svängrummet. Skriver också arrangemang för våra vuxengrupper.